Cum alegi birourile operaţionale din compania ta?

Ultimele tendințe în domeniul amenajării birourilor propun imaginea unui birou în care angajatul să se simtă cât mai confortabil în a-și realiza obiectivele profesionale, iar clientul să rămână cu o experiență memorabilă, în urma interacțiunii cu spațiul și serviciile oferite de compania respectivă.

Postat 2022-01-31 de 404

Ultimele tendințe în domeniul amenajării birourilor propun imaginea unui birou în care angajatul să se simtă cât mai confortabil în a-și realiza obiectivele profesionale, iar clientul să rămână cu o experiență memorabilă, în urma interacțiunii cu spațiul și serviciile oferite de compania respectivă.

Într-un birou contemporan oamenii își schimbă liniștit stilul de lucru. Aranjamentul spațial adecvat, care dă angajaților șansa de a alege locul în care doresc să-și îndeplinească îndatoririle profesionale crește eficiența cu până la 60%. Studiile științifice demonstrează că designul sau amenajarea spațiului de birou are un impact considerabil asupra angajațiilor. Există o conexiune directă între modul în care privim spațiul din jur și eficiența cu care lucrăm. Investiția în design reprezintă o îmbunătățire a imaginii companiei și o metodă de a atrage forța de lucru. Spațiul de lucru nu trebuie să fie alcătuit doar dintr-o masă, un scaun și un laptop, el trebuie să ofere un mediu prielnic domeniului fiecărui angajat, pentru a se putea concentra și lucra eficient.

Alegerea unui nou mediu de lucru este mai mult decât un proiect de design interior: este o transformare a organizației. Nu există o soluție universală pentru alegerea biroului ideal. Cea mai bună soluție pentru compania ta este una unică. Analiza spațiului actual, leadershipul, organizația și mediul digital trebuie luate în considerare. Toate acestea presupun implicarea tuturor membrilor echipei, pentru a afla nevoile organizației, departamentelor, grupurilor și indivizilor. Procesul va permite proiectarea unui spațiu de lucru optim și unic, conform nevoilor organizației.

Un spațiu de lucru proiectat pentru a încuraja întâlnirile spontane permite sporirea creativității. În timp ce birourile tradiționale se bazează pe interacțiuni fixe, în prezent se dorește un spațiu de lucru deschis și flexibil unde angajații pot interacționa foarte ușor între ei. Posturile de lucru flexibile care se adaptează unei varietăți mari de activități oferă o serie întreagă de avantaje ergonomice. Când angajații se simt bine fizic putem observa un impact pozitiv în ceea ce privește cultura companiei și rezultatele acesteia.

Dacă vorbim de zonele open space, gama de birouri operaționale trebuie să ofere o varietate mare de forme și dimensiuni ce pot fi potrivite în funcție de spațiul detinut. Fiecare birou poate fi dotat cu dulapuri cu diferite dimensiuni sau casetiere mobile sau dotate cu sisteme de blocare cu cheie. Casetierele și etajere de depozitare pot fi cu sertare cu mânere, sau cu sertare dotate cu sistemul de deschidere „self closing”, sau cu ușă cu tambur.

Gama de birouri operaționale pot permite reglarea biroului pe înălțimea utilizatorului oferind confort maxim la locul de muncă și postura corporală corectă. Spațiile de lucru pot fi separate de panouri despărțitoare, caracteristica lor fiind și izolarea acustică între angajați, ce pot fi alese în culori vibrante în contrast cu blatul de lucru.

Mobilierul operațional permite lucrul unui număr mare de angajați într-un spațiu foarte restrains, fiind mai ușor de optimizat ca și configurație. Acesta este vital atunci când se dorește performanța într-o companie cu mulți angajați.

Spațiul destinat biroului reprezintă locul unde îți petreci cea mai mare parte din zi, locul productivității tale, într-o anumită companie. Indiferent dacă lucrezi part-time sau îți petreci 8-10 ore pe zi acolo, acest spațiu trebuie să îți ofere un minimum de confort și toate obiectele de care ai nevoie să-ți fie la îndemână. De asemenea, biroul este și spațiul care surprinde o mică parte din imaginea unei companii, putând fi ca o a doua carte de vizită pentru clienți.

Recomandările noastre

Meniu

Setări

Creați un cont gratuit pentru a utiliza Wishlist

Autentificare